Derfor planlægger du enten din succes eller din fiasko

Podcast om dyrlægeskræk
juni 11, 2019
Den sandfærdige årsag til, at din klinik bør tilbyde håndterings vejledning
august 7, 2019

Failing to prepare is preparing to fail! 

Sådan var der engang en berømt sportstræner, der sagde. Og det er kloge ord, der passer på mange af livets aspekter – og også kan overføres direkte til din hunds dyrlægebesøg.

Hvad enten du er dig det bevidst eller ej, vil de handlinger du gør (eller ikke gør), være med til at skabe din hunds opfattelse af det at komme til dyrlægen. 

Rigtigt mange af de ting, din hund bliver udsat for hos dyrlægen har potentiale til at være skræmmende og ubehagelige for din hund. Det giver derfor rigtig god mening at gøre noget for at vænne din hund til de elementer, den kan blive udsat, gennem et langt liv med dyrlægebesøg.

Lad os tage et eksempel.

Din hund er uheldig og river sig på et hegn. Den får et sår, der skal syes. Såret sidder et sted, hvor den nemt kan slikke i det. Det er ikke muligt at forbinde stedet og såret har i øvrigt bedst af luft. Derfor får den en krave på. 

Der er nu tre mulige slutninger på denne historie:

  1. Din hund er super cool og vænner sig hurtigt til kraven, selvom den aldrig har haft den på før (du er heldigere end du aner!)

  2. Din hund er rædselsslagen for den store plastikskærm, der sidder på dens hovede, når den vågner efter narkosen hos dyrlægen. Den panikker og brager rundt med skærmen, indtil den til sidst beslutter sig for, at det bedste er at ligge HELT stille…..i et par dage….og dit hjerte græder, når du kigger på din hund derhjemme og prøver at forklare den, at det er for dens eget bedste! Du tør ikke skærmen af, for at give din hund en pause, for du er helt sikker på, at du aldrig får den på igen!

  3. Du har allerede vænnet din hund til at bære krave derhjemme og koblet det sammen med sjov træning og lækre godbidder. Det er derfor SLET ikke noget problem, at din hund vågner med skærmen på og skal beholde den på et par dage. Den tager den endda selv frivilligt og gladeligt på, når du har haft givet den en pause til at spise eller gå tur!

Lad os lige slå fast med det samme, at slutning nr. 1 er sjældnere end du tror – så den ville jeg ikke satse på, hvis jeg var dig. 

Det efterlader dig med slutning nr. 2 eller 3…..

Jeg ved godt, hvad jeg ville vælge!

Hvad vælger du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontakt mig på Messenger!