4 ting, du bør pakke i tasken, når din hund skal til dyrlæge

5 gode forretningsmæssige grunde til at interessere sig for dyrlægeskræk
marts 23, 2019
Det her har du ikke lyst til at din hund lærer!
april 23, 2019

Der er mange ting du kan gøre, for at gøre dyrlægebesøget til en mere rar og tryg oplevelse for din hund. Noget af det bør du allerede tænke på hjemmefra…

I en travl hverdag kan det være svært nok bare at huske sundhedsbogen, det ved jeg godt… men det er alligevel værd at prøve at forberede din afgang til dyrlægen lidt mere grundigt. Det kan nemlig være en stor hjælp for din hund, hvis du gør det.
Derfor vil jeg i denne mail give dig en tjekliste bestående af 4 punkter. Så er det bare at “vinge af”, når du har pakket det hele!

 


 1. Favoritgodbidderne hjemmefra
  Tag din hunds yndlingsgodbidder med i rigelig mængde! Det kan nemlig øge trygheden, at det er velkendt mad, som den plejer at spise i trygge omgivelser derhjemme (godbidderne har fået en positiv ladning/betingning hjemmefra). Det er desuden også en god idé at sørge for, at din hund er sulten. Lad derfor være med at give den mad lige op til et dyrlægebesøg.


 2. Hundens eget tæppe
  Dette er især vigtigt, hvis din hund skal indlægges i burafdelingen. Det er nemlig super rart for din hund at have noget at ligge på, som den kender hjemmefra og som dufter af hjem og tryghed. Du kan evt. give den en af dine brugte T-shirts med også – så er der også noget, der dufter af dig.
  Men selvom i bare skal til almindelig undersøgelse eller årlig vaccination, så kan det faktisk være en fordel at have hundens tæppe med – især i venteværelset, kan det være med til at give hunden et trygt sted at opholde sig.


 3. Vand
  Mange godbidder øger tørsten og tørst kan være med til at stresse hunden og give den mindre lyst til at spise godbidder. Der er også en fordel i at have vand fra jeres egen hane med, da vandet dufter og smager anderledes fra sted til sted. Igen kan det øge trygheden, at vandet dufter og smager som det plejer derhjemme. Har du egen drikkekop/skål med slipper du desuden for smitte fra andre hunde, der måtte bruge dyrlægens vandskål.


 4. Yndlings legetøj
  Det kan være med til at opmuntre hunden og gøre besøget til en ”leg”. Under alle omstændigheder er det i hvert fald med til at øge trygheden, at omgive hunden med velkendte ting hjemmefra – også selvom den ikke leger med det. Pas dog på med legetøj i forhold til andre hunde, der måtte være i venteværelset. Det sidste du ønsker er, at din hund kommer op og slås med en anden hund på grund af ressourceforsvar. Undgå også at øge stressen med meget vilde lege.

Hvis du pakker disse ting i tasken, når du tager din hund til dyrlægen, så er du allerede et stort skridt nærmere et trygt dyrlægebesøg. Du kan ydermere placere tingene i et roligt hjørne, inden du henter din hund ind på klinikken. Det vil give den en positiv overraskelse og en følelse af tryghed og “hjemlighed” at komme ind og finde sine velkendte ting hjemmefra. Og det er jo en rigtig god start….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontakt mig på Messenger!